…DRIE GENERATIES LAMPENMAKERS

Steinhauer Lighting: Nederlands lichthuis met een reputatie

Webo Verlichting is al meer dan 50 jaar dealer van het merk Steinhauer Lighting.

STEINHAUER LIGHTING

Nederlands lichthuis met een reputatie

Het voortdurend inspelen op- en creatief toepassen van trends is, mede dankzij drie generaties ervaring, het handelsmerk van dit gerenommeerde Nederlandse lichthuis geworden. Het brede assortiment, het inspelen op trends en het gebruik van kwalitatieve materialen zijn kenmerkend voor Steinhauer, waarbij flexibiliteit in design en productie mede het succes bepalen.

DRIE GENERATIES LAMPENMAKERS

De geboorte van een zoon was voor Steinhauer Senior destijds de aanleiding om een eigen lampenmakerij te starten. Toen zijn vrouw zwanger was, zei hij “Als het een jongetje wordt, begin ik voor mezelf.”Op 21 oktober 1933 zag Steinhauer junior het levenslicht en diezelfde dag begon de jonge vader een lampenmakerij in een kelder aan de Kinkerstraat in Amsterdam. Na de oorlog verhuist het gezin naar Apeldoorn waar vader en zoon de zaak verder uitbouwen in de oude melkfabriek aan de Venkelstraat. In de jaren ’50 en ’60 komt de kunststofindustrie tot bloei en concentreert Steinhauer zich op de productie van kunststof lampen. Hier leert ook kleinzoon Mark Steinhauer het vak. “Elke vakantie en ieder vrij uurtje werkte ik in het magazijn of in de fabricage waar de kunststof bollen geblazen werden.”

DESIGN BY STEINHAUER

Ontwerpen, ontwikkelen en blijven innoveren

Inmiddels is Mark Steinhauer al meer dan 20 jaar directeur eigenaar van Steinhauer Verlichting en heeft het bedrijf een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Vanaf de eeuwwisseling richt Steinhauer zich meer op de productie van kwalitatieve verlichting en werd de collectie verbreed. “We ontwerpen en ontwikkelen onze verlichting in eigen beheer. Daarna kunnen we kiezen voor een hoogwaardige
productie met componenten uit Europa en assemblage in Nederland of in het buitenland met uiteraard een lager prijsniveau.” Inmiddels exporteert het Lichthuis naar meer dan 14 landen en is het in Nederland marktleider. Met trots presenteren we u de met zorg samengestelde Steinhauer collectie in onze webshop. We zijn er van overtuigd dat u er de armatuur zult vinden die in uw interieur passen!

STEINHAUER WEBSHOP LAMPEN ONLINE